Staffi erityislapsiperheessä

Lapsiperheeseen staffia valitessa täytyy kasvattajan käydä perheen kanssa vuoropuhelua tarkasti siitä, mitä pennun hankinta tarkoittaa, miten lasten tulee kohdella pentua ja miten naskalit toisinaan sattuvat. Pentua valitessa pentueesta perheelle kasvattaja huomioi pennun luonteen, mutta myös perheenjäsenten. Kiitos Sarin perheelle yhteistyöstä!

”Olimme miettineet koiran hankkimista jonkin aikaa ja Staffi rotuna oli oikeastaan ainut mitä harkitsimme. Mieheni siskolla oli ollut staffeja ja sitä kautta rotu oli tuttu. Olimme myös varautuneet odottamaan pentua, koska aika nopeasti tuli esiin kasvattajilta, että pennut olivat jo tuolloin tosi haluttuja. 

Halusin löytää kasvattajan, joka olisi kohtuullisen etäisyyden päässä. Näin kyselyt ohjautuvat Maricalle Fiteckin kenneliin. Olipa onnea matkassa ja kesäloman mökkireissun paluumatkalla kävimme sitten pentuja katsomassa. Tästä alkoi meidän taival Titon kanssa. Tito on kohta 2 vuotta. 

Meillä on myös kaksi lasta, vanhempi lapsemme oli tuolloin 8v ja nuorempi 6v. Vanhemmalla lapsellamme on todettu adhd. Tito on maailman tärkein lapsille. Titossa on myös lohduttaja, kun lasta itkettää, hän tulee heti itkun kuultuaan lähelle ihan kuin lohduttamaan. Tito joskus menee poikamme syliin makaamaan ja huomaa että se rauhottaa kyllä. 
Ihan helpolla ei kuitenkaan olla päästy. Ehkä vaikeuksien kautta voittoon kuvaa tätä hyvin.

Ennen pennun tuloa luin paljon koiran käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Mikään ei kuitenkaan valmistanut siihen mitä elämä sitten oikeasti oli pennun kanssa.
On käyty Titon kanssa useampi koirakoulu läpi. Kokeiltu vähän NoseWorkia ja näyttelyitäkin muutama.
Titosta huomaa kyllä, että on ihan innoissaan kun aletaan yhdessä jotain tehdä, ihan mitä vaan. Sinnikkäällä tekemisellä, johdonmukaisuudella ja periksiantamatta on Titostakin tullut ihan kelpo yksilö. Oman paikkansa aina löytää vierestä sohvalla ja illalla lapset suukottaa hyvää yötä. Meille maailman paras ja rakkain. ”

Facebook
Twitter
LinkedIn