Jotain meistä

Fiteck staffit kasvavat Inkoon Smedsissä luonnon keskellä omakotitalossa perheenjäseninä. Koirat eivät asu kennel tiloissa. Tällä hetkellä meillä asustaa vain amstaffi Sissi ja staffi Riesa.

Ensimmäinen Fiteck pentue on syntynyt 1994, jonka jälkeen maltillisesti pentueita on saatettu maailmaan 36 kpl, joissa yhteensä 162 kasvattia vuoteen 2024 mennessä .
Kasvattajana pyrimme kasvattamaan ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia ja terveitä perheenjäseniä, luonteeltaan avoimia, iloisia sekä tasapainoisia pentuja, joiden kanssa voi harrastaa tulevaisuudessa monipuolisesti. Yhdistelmät ovat sellaisia, jotka miellyttävät omaa silmää ja joissa on ”SE” juttu.

Pentueiden vanhemmat ovat laajasti terveystutkittuja ja rotumääritelmän mukaisia. Terveystarkastukset ovat rodun tulevaisuudelle ja meille kasvattajina tärkeitä, joten kannustamme myös tutkituttamaan kasvattimme omalla kannustinjärjestelmällämme polvet, silmät, lonkat, kyynärät, selkä sekä tarvittaessa geenitestit joukkotarkastuksilla pääkaupunkiseudulla. Lisäksi pureudumme käytettäviin sukuihin kartoittaen erinlaiset autoimmuunisairaudet (esim. epilepsia, atopia ja muut ihosaraudet). Teemme vuosittain kasvateillemme kattavan terveyskyselyn, johon kannustamme vastaamaan, jotta laajasti tiedämme sukujen rasitteet.

Jalostustietojärjestelmästä löytyy vuodesta 1994 lähtien  kasvatusharrastuksemme tutkimusprosenteista tilastot skrollaamalla sivu alas. Huomiona, että eri tutkimuksia on suositeltu tai suosittu tutkittavaksi eri vuosista lähtien, kuten selät viimeisten vuosien aikana Kennelliiton ja harrastajien toimesta. Huomioithan jalostustietojärjestelmän sivun yläreunassa asetuksiisi kohdassa MUUT ROTUKOHTAISET –> ASETUKSET –> TERVEYSTULOKSET –> Laita täpät lonkat, kyynäret, polvet, silmät ja selkä. Ja näin pääset tarkastelemaan meidän tutkimus- ja terveystilastoja

Tutkimusprosentit vuonna 2023 ovat:

Lonkat 80%
Kyynäret 76%
Polvet 70%
Spondyloosi 2%

Marica on suorittanut hyväksytysti Kasvattajan peruskurssin sekä – jatkokurssin, sekä tämän lisäksi allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Lisäksi Marica on käynyt aikoinaan palveluskoirien koulutusohjaajakurssin kouluttaen samanaikaisesti palveluskoiraryhmiä, SuKoKan Akatemiaa, sekä toimii Kennelliiton tunnistusmerkitsijänä.

Rivijäsenyydet tällä hetkellä löytyvät Kennelliitosta, SuKoKasta (Suomen Koirankasvattajat) sekä SBTY:n rotujärjestöstä. Marica on aiemmin toiminut staffien rotujärjestössä SBTY Ry:n hallituksessa jäsenenä, sihteerinä sekä jalostustoimikunnan puheenjohtajana.
Vuonna 2019 SBTY Ry:n hallitus palkitsi ansioituneesta kasvatustyöstä rotujärjestön hopeisella ansiomerkillä.

Pentu myydään mielellään aktiivisesti yhteyttä pitäville ja harrastaville perheille. Emme vaadi näyttelyinnostusta, mutta toivomme kasvattiemme käyvän muutaman kerran näyttelyissä. Kannustamme myös osallistumaan eri lajien pariin, ja avustamme näissä mahdollisuuksien mukaan ainakin ohjaamalla oikean avun luokse. Kasvatamme harrastekoiria esim. tokoon, agilityyn ja koiranäyttelyihin.

Yhteisissä tapahtumissa sosialistaminen muihin koiriin pentuaikana on tärkeää ja tähän kannustamme mahdollisesti järjestetyillä pentuetapaamisilla. Tämän lisäksi Fiteck jälkeläisten omistajat tapaavat toisiaan ja pääsevät vaihtelemaan kuulumisia, sekä harrastamaan eri lajeja järjestetyillä kasvattipäivillä kesäisin.

Pennut luovutetaan aina rekisteröityinä Kennelliittoon sekä Ruokavirastoon, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina hoito-ohjeiden ja pentupaketin kanssa. Käytämme Kennelliiton kauppasopimusta ja olemme allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Emme sijoita, emmekä myy osamaksulla pentuja. Uudet omistajat liitetään halutessaan niin SBTY:n rotujärjestön jäseniksi ja maksamme näin vuoden jäsenyyden.

T: Marica & Make

 

Fiteck ryhmäkuva